STYLELIFE / Gasztronómia


Teázó szőlőtőkék – ez volna a jövő?

  • 2018. március 28.

Megkétszereződött a bio borászatok száma hazánkban az elmúlt pár évben, a magyar termelők többsége a bor minőségén szeretne javítani az újításokkal. A bio azonban csak az első lépésük a természet felé, sokan már a biodinamikus gazdálkodás iránt is komolyan érdeklődnek. Eszerint a borászat jövője a gépek és vegyszerek kiiktatásában rejlik, helyüket a lovak, gyógynövények és a különböző preparátumok veszik át.

olvass tovább

Top10: csodás húsvéti kekszek

  • 2018. március 28.

Sütemények dekorálására nem csak karácsonykor van lehetőségünk, húsvétkor is nyugodtan bevethetjük kedvenc keksz receptjeinket, ezt követően már csak szabadjára kell engedni a fantáziánkat, hogy minél több, az ünnephez illő figurát és motívumot tudjunk Készíteni. Most egy galériát állítottunk össze ehhez segítségképpen.

olvass tovább

Csokis banánkenyér recept

  • 2018. március 17.

Ha szeretnél a hosszú hétvégén egy olyan süteményt összedobni, ami nem igényli, hogy hosszú órákat tölts a konyhában, viszont mindenki szeretni fogja, akkor máris mutatunk egy szuper receptet! A banán és csoki párosa mindig biztos sikert jelent, és természetesen ennek a csodás desszertnek az esetében sincs ez másként!

olvass tovább

Cukkini lepény

  • 2018. március 13.

Gyors ebédre vágysz, de vigyáznál a vonalaidra? Edzés után könnyen összedobható a következő recept!

olvass tovább

Pezsdítő étkek

  • 2018. március 12.

Úgy érzed, a szürke hétköznapokban, hogy bármennyit is alszol, nem érzed kipihentnek és frissnek magad? Ezen könnyedén változtathatsz, ha az alábbi vérpezsdítő ételeket beiktatod az étrendedbe.

olvass tovább

10 fantasztikus brunch fogás vasárnapra

A brunch, tulajdonképpen egy késői reggeli, ami már-már ebédként is felfogható, egyrészt azért, mert ebédidőben történik, másrészt pedig mert hasonlóan bőséges. Ezen feltételek mellett egészen kézenfekvőnek tűnik, ha vasárnapra időzítjük, egyrészt, mert akkor lesz időnk szombaton előkészülni, másrészt pedig ez a hétnek az a napja, amikor mindent -így az étkezést is- egy kicsit kényelmesebben csinálhatunk. A lista tartalmazza a legínycsiklandóbb és egyben legnépszerűbb brunch fogásokat, így ha ezek közül készítjük el valamelyiket, akkor egészen biztosan sikert fogunk aratni.

olvass tovább

Amit mindig tudni akartál a whiskyről

  • 2018. február 25.

Skócia nemes párlatainak hazánkban is egyre több híve akad, de biztos, hogy mindent tudunk az uisge beatha-ról, vagyis az élet vizéről? Összegyűjtöttünk néhány alapigazságot és tudnivalót, amivel egy-egy ínyenc estén a társaság szakértőjévé válhatunk.

olvass tovább

Szívmelengető desszert - szedres brownie-muffin recept

  • 2018. február 24.

Nemhogy nem akar távolodni, úgy tűnik, egyre inkább körül ölel minket a hideg, havas tél. Éppen ezért gyakran előfordulhat, hogy az otthon melegét választjuk a kimozdulás helyett, és inkább nézünk meg egy jó filmet, vagy kuckózunk be egy izgalmas könyv mellé. Azért, hogy ilyenkor egy igazán szívmelengető, csupa csoki, azonban mégsem émelyítő édességet falatozhassunk, most hoztunk egy remek receptet.

olvass tovább

Karneváli koktélok

  • 2018. február 15.

Hivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkeségnek, hideg napoknak, és belevessük magunkat a tavaszvárás időszakába. Természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem érdemes ilyenkor megfeledkezni, a retro farsangi fánk mellé pedig íme néhány karneváli hangulat ihlette, extrém koktélkülönlegesség.

olvass tovább