STYLELIFE / Gasztronómia


Dobd fel a nyári bulikat whiskykoktélokkal!

  • 2017. június 29.

Ínyencek, figyelem: a nyári forróságban sem kell lemondanotok kedvenc skót nedűtökről! Néhány zamatos kiegészítővel a téli esték meghatározó szereplőjéből a nyaralás kedvenc hűsítő italát varázsolhatjuk. Álmos vízparti ejtőzések, a legpörgősebb kerti partik, vagy a teraszon töltött romantikus esték? Bármelyik programot is választod, hű társaid lesznek Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének különleges longdrinkjei.

olvass tovább

Csokoládé mousse recept

A csokoládé mousse, vagy egyszerűbben csak csoki hab elkészítése nem egy nagy ördöngösség a siker kulcsa leginkább a kiváló minőségű alapanyagokban rejlik. Ha szeretnénk egy gyorsan és könnyen elkészíthető desszertet, amit biztosan mindenki szeretni fog, akkor már meg is találtuk az igazit.

olvass tovább

Mit lehet enni egy „sushizóban”?

Hiába a rengeteg amerikai film, és sorozat, amiben a főszereplők 2-3 epizódonként dobozból eszegetnek valamilyen házhoz szállított ételt pálcikával, illetve hiába van már fővárosunkban is egyre több és több színvonalas, ázsiai ételeket kínáló étterem, nagyon sokan még most is szkeptikusak, ha a sushiról van szó. A budai oldal egyik legújabb éttermét próbáltam ki, ahol a várakozásokkal ellentétben sushin kívül még számtalan dolgot lehet enni.

olvass tovább

Sunset Sangria recept

  • 2017. június 14.

Mi másról is álmodozhatnánk nyáron, mint hogy a csodás naplemente mellett egy finom koktélt szürcsölgetünk a tengerparton? Ha tengerparthoz nem is, a naplementéhez és a koktélhoz is elég könnyű hozzájutni, az utóbbihoz hoztunk most egy remek receptet! Ezután már nincs is más feladatod, mint szombat este kiülni a teraszra a barátaid társaságában!

olvass tovább

Könnyed nyári céklasaláta

  • 2017. június 13.

Ezt a receptet bátran használhatjuk, amikor gyorsan szeretnénk valami finomat enni, ami a nyári melegben sem terheli meg nagyon a gyomrunkat. Magában is nagyon finom, viszont grillezett húsokhoz köretként is nagyon jó ötlet lehet.

olvass tovább

10 ok, amiért szeretjük az epret

  • 2017. május 29.

Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! A mai összefoglalónkat ennek a csodás kis piros finomságnak a dícséretére szenteljük.

olvass tovább

Ismerd meg a rizst

  • 2017. május 23.

A rizs az emberiség több mint felének a fő tápláléka a mai napig, valamint az egyik legfontosabb kultúrnövény is. Hazánkban is az egyik leggyakrabban fogyasztott gabonának számít. Mi most összegyűjtöttünk róla pár hasznos tudnivalót.

olvass tovább

Lusta vasárnapokra: tonhalkrém recept

Vasárnap előállhatunk egy-egy időigényesebbnek tűnő (tényleg csak a látszat, ugyanis pofonegyszerű elkészíteni) reggeli, vagy brunch fogással. Pontosan ilyen étel a tonhalkrém, ami ugyanolyan finom friss bagettel, mint pirítóssal, főleg, ha friss zöldségeket is tálalunk mellé.

olvass tovább