Minden, amit a rumról tudni érdemes
A rum az egyik leginkább alulértékelt szeszes ital. Még mindig a tengerészek italaként aposztrofálják, holott a minőségi rum, igenis finom ital, amely megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.
olvass továbbA rum az egyik leginkább alulértékelt szeszes ital. Még mindig a tengerészek italaként aposztrofálják, holott a minőségi rum, igenis finom ital, amely megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.
olvass továbbSonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.
olvass továbbEnnél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor bármikor tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.
olvass továbbSzeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!
olvass továbbA hortikulturális-terápiát pszichiátriai esetekben is előszeretettel alkalmazzák a depresszió leküzdésére. Hát még ha olyan növényeket ültetsz, melyek azonnal jó kedvre derítenek! Íme egy kis útmutató abszolút kezdőknek.
olvass továbbEz a sütemény olyan elegáns, csajos, kifinomult, hogy mindenki elámult tőle, amikor egy rendezvényre vittem magammal. Imádom, hogy a kész pite egy „üres vászon”, amit gyönyörűen lehet díszíteni. A fehércsoki-krém édességét a rejtett málnazselé réteg szépen ellensúlyozza. Hetekig tudnám enni ezt a sütit!
olvass továbbA babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!
olvass továbbBudapest szívében, a Budai Várnegyed közvetlen közelében található a Riso Ristorante & Terrace, ahol az olasz gasztronómia hagyományai egyedi, modern csavarral kelnek életre. Az étterem könnyed eleganciájával, harmonikus ízvilágával és friss, autentikus alapanyagaival gyorsan kedvencévé vált az igényes gasztrokalandoroknak.
olvass továbbA budai Pasaréti út egyik ékköve az Alessio Kávézó és Étterem, amely immár több mint 15 éve várja az olasz konyha szerelmeseit. Az étterem célja egy otthonos, családias légkör megteremtése volt, ahol a vendégek nemcsak ünnepelni, hanem egy kiadós reggelire is betérhetnek.
olvass továbbHamarosan itt a Húsvét, így lassan érdemes kikísérletezni a húsvéti recepteket, hogy az ünnep alkalmával megfelelő és mennyei finomságok kerüljenek az asztalra. Ennek fejében, egy olyan kalács receptjét hoztam el Nektek, amit már most érdemes kipróbálnotok, hiszen több, mint valószínű, hogy a jól bevált receptek közé fog tartozni!
olvass továbbBudapest belvárosában található egy hely, ahol az olasz gasztronómia szerelmesei úgy érezhetik magukat, mintha egy toszkán kisvárosban vacsoráznának. A Trattoria Toscana Étterem nem csupán egy olasz Trattoria hanem egy valódi kulináris utazás, ahol a tradíció, a prémium minőségű alapanyagok és az autentikus olasz ízek találkoznak. Ha egy hamisítatlan mediterrán gasztronómiai élményre vágysz, akkor itt a helyed!
olvass továbbA japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!
olvass továbbA Stylemagazin csapatával belevetettük magunkat Budapest legjobb pizzáinak felfedezésébe, és három olyan helyet találtunk, amelyeket bátran ajánlunk minden pizzakedvelőnek. Ezek pedig nem mások, mint a Trattoria Toscana Étterem, az Alessio Kávézó és Étterem, valamint a Riso Ristorante & Terrace.
olvass továbbHa tavasz akkor napsütés, ha napsütés akkor pedig sportolás és friss energiák. Nem csoda, hogy ilyenkor előbb megkíván az ember egy – egy frissítő smoothiet. Ebben a bejegyzésben egy olyan receptet hoztam el Nektek, ami garantáltan frissességgel árasztja el lelketeket és testeteket is egyaránt.
olvass továbbKi ne szeretné a palacsintát? A palacsinta világnapja mindig a negyven napos böjt kezdetére, azaz húshagyókeddre esik. A világ szinte minden országában tartják ezt az ünnepet. Hiszen szinte minden nemzetnek megvan a saját palacsintája.
olvass továbbA palacsinta valószínűleg éppannyira bekerülne a világ tíz legnépszerűbb desszertjének listájára, mint a tiramisu, éppen ezért mi is lehetne jobb ennek a két csodás és ínycsiklandó édességnek a keresztezésénél.
olvass továbbEgy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.
olvass továbbÚj szolgáltatással bővíti kínálatát a FLAVA Kitchen & More, a Budapest belvárosában található étteremben 2025. március elsején debütál a Flava Cafe & Brunch. A vendégek minden nap 11 és 16 óra között kóstolhatják meg az új brunch kínálatot, míg az esti órákban továbbra is a klasszikus FLAVA vacsoramenüé lesz a főszerep.
olvass tovább„A zabkása uncsi, a zabkását nem szeretem, a zabkása után azonnal éhes leszek, a zabkását cukorbetegek, inzulinrezisztenciával élők nem fogyaszthatják.“ A fenti sztereotípiákat és aggodalmat cáfolja 100%-ban a sós zabkása.
olvass továbbA mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag, az otthoni és az éttermi konyhákon egyaránt. A Szarvasi Mozzarella segítségével összegyűjtöttünk néhány kevéssé ismert tudnivalót róla.
olvass tovább