STYLELIFE / Gasztronómia


Epres mini cheesecake

Ezúttal egy olyan finomság receptjét hoztuk el Nektek, ami nemcsak mennyei, de még látványos is. A tavaszi finomság könnyedségével teszi páratlanná friss ízvilágát, és emellett az eper mámoros íze is megjelenik benne. Ez a mini torta, tökéletes harapnivaló, vagy vendégváró falat lehet.

olvass tovább

Ami felmelegít télen: a tökéletes brownie receptje

  • 2024. január 29.

Egyáltalán nem kell meglepődnünk, vagy kellemetlenül érezni magunkat, amiért ebben a nagy hidegben nagyon kívánjuk az édes, meleg dolgokat. Az újévi nagy diéták és életmódváltások közepette nem árthat, ha időnként beiktatunk egy-egy csaló napot, és ilyenkor tökéletes ötlet lehet elkészíteni ezt a desszertet. Sőt, természetesen egy esti összebújós filmezést is fel lehet vele dobni a kandalló mellett.

olvass tovább

Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen! - Így készül a vegán szalagos fánk

  • 2024. január 05.

Hamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.

olvass tovább

Top10: stílusos vendégváró falatok szilveszterre

Szilveszterkor sokan választják a házibuli lehetőségét, hiszen ilyenkor a barátaink és legkedvesebb ismerőseink körében köszönhetjük az új évet. Most olyan ötleteket gyűjtöttünk össze a vendégváró falatokhoz, amelyek egészen biztosan stílusosabbá és hangulatosabbá fogják tenni az évet búcsúztató partyt.

olvass tovább

A Laurel egyedi séfpáros koncepcióval köszönti az új évet

  • 2023. december 28.

A Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.

olvass tovább

A stresszmentes ünnepért: egyszerű és pénztárcabarát karácsonyi receptek

  • 2023. december 21.

Az ünnepi időszak sokak számára okozhat fejtörést, de azoknak sem kell aggódniuk, akik csak az utolsó pillanatban tudnak a készülődéssel foglalkozni, mégis szeretnének házi finomságokat készíteni. A bonyolult, órákat igénylő recepteket is könnyen hatékonnyá tehetjük néhány apró trükkel, és még a pénztárcánkat is megkíméljük velük. Elő a keverőtálakkal és a habverővel, hogy közösen élvezzük az egyszerű, mégis szívet melengető ünnepi ételeket a Rama karácsonyi tippjeivel és legfinomabb süteményreceptjeivel.

olvass tovább

10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

  • 2023. december 09.

A karácsonyi menü összeállítását mindig hosszadalmas, gondos tervezés előzi meg, ráadásul mivel ilyenkor általában rengeteg vendéget várunk, és mi magunk is ellátogatunk a családtagjainkhoz és barátainkhoz, érdemes süteményekből is több félét készíteni. Ha szeretnéd idén igazán ötletes desszertekkel meglepni őket, akkor csak lapozd át a galériánkat, és biztosan találsz olyat, ami téged is egyből levesz a lábadról.

olvass tovább

Egyszerű kakaós csiga

Egy újabb inspiráló tartalmat hoztam Nektek, a heti lendület megragadása érdekében. Mivel, már November vége van és ezáltal egyre hidegebb, így egy kis benti tevékenységre ösztönözlek Titeket. Na meg amúgy is imádok új receptek után kutatni!

olvass tovább

Top5: a legfinomabb francia desszertek

A francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.

olvass tovább

Miért indítsd zabkásával a reggeleket?

  • 2023. november 27.

Senki sem vitatja, hogy egészségünk érdekében minden nap reggeliznünk kell, lehetőleg otthon, nyugalomban, az asztal mellett. Ha ezt megteszed, már a jó úton haladsz; de nem mindegy, hogy rózsaszín, cukormázas fánkot vagy csupacsokis kakaócsigát majszolgatsz habos kakaóval, vagy pedig végiggondolod, hogy egy új nap kezdetén mire van szüksége a szervezetednek valójában.

olvass tovább