Zöldségkrémleves rántott avokádóval
A hideg idő megérkeztével jól esnek a finom krémlevesek. Most elhoztunk egy ínycsiklandozó receptet nektek, melyet pillanatok alatt el is lehet készíteni a hétköznapokban.
olvass továbbA hideg idő megérkeztével jól esnek a finom krémlevesek. Most elhoztunk egy ínycsiklandozó receptet nektek, melyet pillanatok alatt el is lehet készíteni a hétköznapokban.
olvass továbbAz elmúlt évek "gasztroforradalmának" köszönhetően egyre több hangulatos, különleges, vagy éppen hagyományos alapokon valami újdonságot alkotó éttermet találhatunk, nem csupán a fővárosban, hanem egyre több vidéki településen is. Sokak szerint ha éppen a Mátrában járunk, érdemes ellátogatni a Bori Mamiba, véleményünk szerint viszont érdemes ellátogatni az ország egyik legjobb éttermébe, és ha már ott vagyunk, a környéken is kirándulni egy kicsit.
olvass továbbÉletre kelhet-e egy kitalált facebook karakter? Átveheti-e az irányítást az életünk felett az általunk generált alteregónk?
olvass továbbElőfordul, hogy inkább egy könnyed, gyorsan elkészíthető ételre vágyunk, amit hidegen is fogyasztható, így magunkkal vihetjük olyankor is, amikor rohanós napunk van. Aki úgy gondolja, hogy a saláták unalmasak, az nagyon is téved, és mindenképpen ki kell próbálnia ezt az ázsiai brokkolisalátát, hiszen különleges és isteni finom, viszont egy percig sem unalmas!
olvass továbbA Manna Lounge & Étterem már 12 éve Budapest egyik legexkluzívabb helyszínén, az Alagút tetején várja a gasztronómia szerelmeseit, azonban a régre nyúló hagyományokkal rendelkező étterem idén több szempontból is megújult. Ősz eleje óta a csapatukban üdvözölhetik Darusa Richárdot, akivel karöltve nem titkolt szándékuk, hogy a főváros egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne az a' la carte étkezés rajongóinak is kedvencévé váljon.
olvass továbbSemmi ötleted egy gyors reggeli készítéséhez, és még energiád sincs? Bal lábbal keltél és legszívesebben el sem kezdenéd a napodat? Van pár szuper hangulatos és gyors ötletünk arra, hogyan tedd a reggeled még mosolygósabbá, és energikusabbá. Garantáltan mindig új finomságot szeretnél majd kipróbálni az alábbi receptek közül!
olvass továbbImádjuk az avokádót! Hihetetlenül finom és tele van egészséges zsírokkal, vitamin- és rostanyag-tartalmáról nem is beszélve. Magas kalóriatartalma ellenére, feltűnően könnyű elkészíteni belőle bármilyen finomságot.
olvass továbbA zene és a társaság mellett mi más lenne a legmeghatározóbb egy bulin vagy baráti összejövetelen, mint az, hogy mivel kínáljuk meg a vendégsereget? Amennyiben te is Halloween partit szervezel idén, akkor van pár last minute elkészíthető ötletünk ahhoz, hogy kreatív nasival készülhess a vendégeknek!
olvass továbbHétvégén remek választás lehet a főzelék készítése ebédre, mi most egy zöldborsós-bébirépás változatot hoztunk, amiben a tárkony jelenti az érdekességet. A feltét ebben az esetben egy fasírt, ami a parmezántól lesz igazán különleges, és harmonikus a főzelékkel.
olvass továbbEgy jól ismert ünnepi lemez, a 2015-ös Jazzy Dalverseny legjobb szövege, sok-sok film jól ismert és szeretett szereplőjének magyar hangja. Szerteágazó személyiség, aki egyszerre több szerepben is magabiztosan működik, és ahogyan azt gondoltuk, igazi szerelme az éneklés.
olvass tovább„Itt van az ősz, itt van újra…” vele együtt pedig az évszak legkedveltebb zöldsége a sütőtök. Amellett, hogy isteni finom, rengeteg jótékony hatással bír.
olvass továbbAz ember nem minden nap készít interjút a saját testvérével. A Makkheteseben mégis összejött ez a történelmi, de mindenképpen család-történeti találkozás.
olvass továbbAmikor megbeszéltük az interjút, még nem tudtam, hogy lesz egy kis dolgom a találkozás előtt. Nem volt könnyű beszereznem a Recordert, szerencsére a Rózsavölgyiben találtam három példányt, rögtön el is hoztam magammal mindegyiket.
olvass továbbŐsszel az időjárásnak köszönhetően gyakran szívesebben maradunk otthon, azonban ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a közös programokról a barátainkkal. Ez az időszak legjobb arra, hogy áthívjuk a szeretteinket, és eltöltsünk egy kellemes délutánt vagy estét beszélgetéssel, amihez természetesen egy kis harapnivaló is dukál. Most egy olyan receptet hoztunk el, ami nagyon gyorsan elkészíthető, így akár váratlan helyzetekben is tökéletes vendégváró lehet.
olvass továbbTe is biztos, minden utazásod alkalmával szeretsz megnézni minden nevezetességet, kíváncsi vagy az adott ország kultúrájára, és persze nem utolsó sorban az ételkülönlegességeikre. Mi is imádunk megkóstolni új ízeket, úgyhogy most elhoztunk neked 5 ország, 5 helyi specialitását. Ízlelőbimbókat izzítani!
olvass továbbA bárkultúra bohém aranykorát keltette életre az Agárdi Pálinkafőzde idei születésnapi rendezvényén, ahol legújabb párlatait, a saját készítésű dry gint, érlelt rumot, és single malt whiskyt is bemutatta a közönségnek.
olvass továbbOdakint perzselő nyár, így érthető, hogy Kalas Györgyi, a Magyar tengeri gasztrokönyv szerzője nem is érkezhetett máshonnan a kedvünkért Budapestre, csakis a Balatonról.
olvass továbbMindenki tudja, hogy egészségesen kellene étkezni. Ugyanakkor a mai rohanó világban sokszor nincs idő és lehetőség arra, hogy minden ebédet és vacsorát körültekintően oldjunk meg, és ilyenkor gyorsan elérhető, de nem túl egészséges ételeket fogyasztunk. Ezen segítenek az okosételek.
olvass továbbA Mission Impossible második részének flamenco jelenete a mai napig az egyik legmeghatározóbb filmélményem. Illetve annak egy kicsiny darabja. Feszültséggel, ritmussal, szenvedéllyel. Pirók Zsófia előadásai éppen úgy, ha nem jobban lüktetnek.
olvass tovább