Cukkinis tökmagkrém
Örök dilemma, hogy mit kenjünk a kenyerünkre, ha valami egészségesebb, táplálóbb krémet, pástétomot szeretnénk fogyasztani a hagyományos margarin, felvágott, májkrém helyett.
olvass továbbÖrök dilemma, hogy mit kenjünk a kenyerünkre, ha valami egészségesebb, táplálóbb krémet, pástétomot szeretnénk fogyasztani a hagyományos margarin, felvágott, májkrém helyett.
olvass továbbMiért három az egyben: mert a tészta amin sül tökéletes kenyérpótlék, van rajta bacon is, ezért lehetne bacon and eggs, és alul megbújik egy kis bruschetta alap. Ennél több szerintem egy vasárnap reggelre nem is kell!
olvass továbbTúrótortának indult, aztán Nutella torta lett Pierre Hermé receptje alapján. Íme a gyönyörű süteményem receptje, amit elejtettem, de némi mogyorótörmelékkel megmentettem, ugyanis nem tört ketté.
olvass továbbEz egy olyan étel amit a legjobban az anyukák fognak szeretni, és nem csak azért mert nagyon egészséges összetevők vannak benne, hanem mert óriás adagban készíthető, és 3-4 napig hűtőben eltartható. Hétvégén piknikezéshez pikk-pakk bedobozolható, és a legjobb az benne, hogy előre elkészíthető. Mondjuk egy nyári grillpartynál ez nagy előny.
olvass továbbEz a fagylalt átmenet a fagylalt és a pohárkrém között, azonnal fogyasztható az elkészítése után és nagyon finom. Ami a legfontosabb, hogy a fagyi utáni vágyunkat tökéletesen kielégítik!
olvass továbbMegint egy nagyszerű példa arra, hogy a köles milyen sokféleképpen elkészíthető! A köles az egyik legjobban lúgosító gabonaféle, magas tápanyag és ásványi anyag tartalommal rendelkezik, semleges íze miatt édesen, sósan egyaránt készíthető. Ideális kisgyerekeknek is, hiszen könnyen emészthető, gluténmentes gabona. Anyukáknak alakbarát desszert,- finomság, magas kovasav tartalma miatt építi, táplálja a hajat, körmöt és a bőrt.
olvass továbbA nyár legmelegebb napjait éljük. Egyszerűen egy hűs fagyin és egy könnyű frissítő jéghideg salátán kívül semmi nem esik jól. Cronutot akartam készíteni, de ahhoz croissant tésztát gyúrni, sütni kellett volna ezért elhalasztottam egy hűsebb napra (jó-jó ami késik nem múlik).
olvass továbbMaxine a világon a legeslegcukibb lány! Ha valahova megyünk, belép az ajtón és mindenkinek mosolyra görbül a szája. Óriási egyéniség és imádom, hogy mindig pozitív. Olyan sok szeretetet ad mindenkinek, örülök, hogy megismerhettem és barátok lettünk. Ezért nagyon hálás vagyok, tudják hogy kiknek! Ezt a tortát most a szülinapja alkalmából készítettem.
olvass továbbAnyukámmal kettesben voltunk. Ő szegényke egésznap dolgozott a kertben, gondoltam meglepem és kap egy fincsi tésztát ebédre.Volt itthon zsenge cukkini, friss chili, fokhagyma és fusilli más nem is kellett. Pompás ebéd lett. Nem mellesleg kb. 15 perc alatt kész van.
olvass továbbKímélő superfood-ot főztem ma nektek, bár a panírt felejtsük el, ha valóban szuperételről beszélünk. Mondjuk ez egy felturbózott panír, szerintem belefér. Csak az ecetes hagymával és avokádóval is isteni az étel, de egy magos tortillával még a fogyókúrázók is örömmel ehetik, ebédre.
olvass továbbA jövő elkezdődött. A Lánchíd pesti hídfőjénél legalábbis biztosan. Robotok szállták meg a Széchenyi teret ugyanis, és elhoztak nekünk egy fantasztikusan új és merész japán konyhát egyenesen Tokióból. Vigyázat, nem csak az ízérzékeinkre lesznek hatással!
olvass továbbEz a sütemény szerelem volt első látásra. Mikor Párizsban jártunk a legelső napon, a reggeli séta közben, a szállásunktól két háztömbnyire találtunk egy pékséget ahol csodákra bukkantunk. Ebben a patisserie-ben többek között megkóstolhattam ezt a süteményt is és rabul ejtett.
olvass továbbAnyukámmal főztünk ma a családnak, ismerősnél termett, majdnem “saját” cukkiniből finomat. Olyan jók az ilyen családi ebédek. Nyári forróság, finom limonádé, könnyű ebéd. Ezt hoztam Nektek.
olvass továbbÚgy alakult, hogy egyedül maradtam hétvégére, és csajoskodhattam. Szuper jó kis hétvége volt, sok borral, sok csajjal, jó zenékkel és nagyon finom kajákkal!
olvass továbbGyerekkorom óta imádom Olaszországot. Ezt az imádatot a szüleimnek köszönhetem, és a sok olaszországi nyaralásnak. Már 3 évesen Velencében sétáltam a macskaköves utcákon, és hallgattam a régi nagy olasz slágereket, talán olyan is volt, hogy üvöltve énekeltem a kocsiban lehúzott ablakon kifelé, hogy “ lasciatemi cantaaaaare”.
olvass továbbImádom a szendvicseket, a kedvencem az aszaltparadicsomos mozzarellás. Sokszor eszem például ebédre is a Nemsütinél valami fincsi vega szendvicset. Nagyon finom krémeket kennek a kenyérre, meg egyébként is 1 percre van tőlük a munkahelyem. Innen volt az ötlet hogy medvehagyma pestot kenek a szendvicsemre.
olvass továbbEgyszer, kiskoromban, farsangkor (mondjuk, nem csak akkor – a Nagyival mindig sütöttünk:P) a Nagymamámmal farsangi fánkot sütöttünk. 45 darab lett, még forrón megettem 25 darabot… Utána majdnem a mentőt hívták ki, annyira nagyon rosszul voltam. De a Nagypapámnak a kezére is rácsaptam, hogy ne vegye el az utolsó falatot.
olvass továbbArab saláta, grillezett halloumi. Igazi nyári kaja! Mostanában nem sok időm van, igazából energiám van kevés, de ma elég korán hazaértem, és így volt időm megfőzni egy fincsi vacsit, sportolni és pihenni. Ez ám a jólét. :)
olvass továbbA croque madame, vagy croque monsieur, a világ két legfinomabb melegszendvicse. A gruyere sajt, ahogy belesül és a béchamel mártás, ami olyan különlegessé teszi, a Madame-nál pedig ezt egy forró tükörtojással mespékelik. Ezért lettek a reggeli ételek mennyei mannái. Benne van minden, amiről egy fáradt reggelen álmodozunk.
olvass továbbUborkaözön: leves, krém, mártogató! Épp a képeket postprocessingeltem miközben egy gimis osztálytársam Manka rám írt: “Figyi, nem akarnál jéghideg uborkakrémlevest posztolni??” és épp annak a receptjét írtam, no meg egy nagyon gyors és diétához is méltán izgalmas uborkakrémes frissítő szendvicskrémet, vagy mártogatót – ahogy tetszik.
olvass tovább