STYLELIFE / Gasztronómia


Nagy Nemzeti fokhagyma Nap

  • 2013. április 18.

Gondoltátok volna, hogy a fokhagymának is van egy napja, amikor megemlékeznek világszerte a növény áldásos hatásáról, számos recepttel ünnepelve? Ezt a napot, nemzetközileg, április 19-én tartják, amikor is a fokhagyma gyógyerejére, számos felhasználási módjára hívják fel a figyelmet. Ez a cseppet sem hétköznapi zöldség, igazából egy gyógynövény, amely nevéhez híven, komoly gyógyerővel bír.

olvass tovább

Nagy spíler a srác

  • 2013. április 14.

Szép csendben új fejezet nyílt a budapesti éjszakai élet történetében. A régóta haldokló Gozsdu udvar egy szempillantás alatt a semmiből éledt újjá. Ma, ha betérünk, hömpölygő tömeget látunk és fényárban úszó, roskadásig megtöltött helyeket. Ha erre jársz, ne állj meg az elején, keresd a Spílert, ott majd tudni fogják, mire vágysz!

olvass tovább

Szerelem a Karolina napernyői alatt

  • 2013. április 07.

A nap épphogy bearanyozta a hajnali eget, a madarak alig kezdtek el énekelni, de a cukrászda felől már a fahéjas csiga illata szállt és a kávégép halk duruzsolása megadta az ütemet az ébredezéshez. Huszonhárom fok volt azon a reggelen, amikor először a Karolinába tértem.

olvass tovább

A jövő ehetetlen eledelei

  • 2013. április 02.

Ha ilyen ütemben nő tovább bolygónk népessége, akkor 2100-ra eléri a tízmilliárdot, és ezt az irdatlan embertömeget - csúnyán fogalmazva - valamivel etetni kell.

olvass tovább

Olasz szerelem Magyarországon

  • 2013. március 31.

Mi csak így ismerjük: Gianni étterme. A Trattoria Pomo D’oro e név miatt egyszer már meg lett bélyegezve, de a töretlen siker őket igazolja. Lássuk milyen is kis hazánkban az olasz – magyar barátság.

olvass tovább

Top hatású étkek

  • 2013. március 28.

Mindenki tudja, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek jót tesznek a szervezetünknek, ám a legtöbb esetben nincs egyenes arányban a hatásuk az íz világukkal.

olvass tovább

Hódít a zöld dió

  • 2013. március 27.

A zöld dió egy növekvő népszerűségű, hungarikum-számba menő gasztronómiai különlegesség, amely önmagában és ételkiegészítőként is fogyasztható, s amely egyedi ízvilágával igazi kulináris élményt nyújt.

olvass tovább

Modern kuriózum: Zöld dió

  • 2013. március 19.

A diót már régóta ismerjük kívül-belül, a zöld dió és különösképp a milotai zöld dió azonban – bár a legmagasabb minőségű dióként tartják számon – most indult hódító útjára.

olvass tovább