STYLELIFE / Gasztronómia


Mentás eper krémleves recept

Egyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.

olvass tovább

Pestos lazac fokhagymás brokkolis tésztával

  • 2017. március 22.

A következő egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptet azoknak szeretnénk ajánlani, akik a rohanó életükben is törekszenek egészséges ételeket fogyasztani. Ebédként elegendő energiát nyújt a nap hátralévő részére, de vacsoraként is tökéletes könnyű fogás lehet.

olvass tovább

Panna Cotta recept

A Panna Cotta nem véletlenül az egyik legnépszerűbb olasz desszert, hiszen egyszerre gyümölcsös és tejszínesen krémes, arról nem is beszélve, hogy mennyire jól mutat üvegpohárban tálalva. Mindenképpen mellette szóló érv még az is, hogy kifejezetten könnyű elkészíteni, mindössze csak egy kis előrelátásra és türelemre lesz szükségünk, mivel jó pár órát a hűtőben kell állnia.

olvass tovább

Expressz lazac édes salátával

  • 2017. március 19.

Számtalanszor előfordul, hogy nincs időm főzni a rohanó hétköznapokban, mégis összedobok valamit otthon, hogy ne az éttermek napi menüjét fogyasszam a héten immáron negyedik alkalommal. Általában a leggyorsabb utat választom, ami összeegyeztethető az egészséges életmóddal, így kerül a tányéromra az esetek többségében a csirkemell rizs kombó. Ha te is figyelsz az alakodra, a gyors, egyszerű receptek híve vagy, mégis szeretnél némi izgalmat csempészni a holnapi ebédedbe, imádni fogod az alábbi receptet.

olvass tovább

Tojásos avokádókrém recept

Az avokádó köztudottan a egyik legegészségesebb növény, ráadásuk teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett kenyérrel tálalva bármilyen diétába be lehet illeszteni a belőle készült krémet, főleg ha az egyébként is ínycsiklandó receptet egy kis tojással dobjuk fel.

olvass tovább

Császármorzsa: a hütték sztárja

  • 2017. február 25.

Ferenc József kedvenc édességével ma már főleg az osztrák sípályák hüttéiben találkozunk, pedig az otthonunkban is pillanatok alatt elkészíthető. A MOM Park Paulaner séfjének autentikus receptje segít, hogy valódi császári desszertet varázsoljunk az asztalra.

olvass tovább

Svéd gombasaláta recept

A svéd gombasaláta az egyik legjobb dolog, ami a paradicsom és a gomba házasításából születhet. Isteni finom lehet pirítóssal ráérős hétvégék reggelein, de vendégség esetén is kínálhatjuk sült húsokhoz vagy zöldségekhez. Nem szükséges hozzá túl sok alapanyag, ráadásul a hűtést leszámítva kb. negyed óra elkészíteni, így last minute vacsora ötletnek sem utolsó.

olvass tovább

Diétás farsangi fánk

A farsangi szezonban sem kell lemondanod a hagyományos finomságokról, bőven elég, ha tudatosan megválasztod az alapanyagokat. Mi megtaláltuk az egyik legfinomabb és legegészségesebb fánk receptjét, amit lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatsz, ha követed a tanácsainkat.

olvass tovább