Nutellás-banános nyers, vegán minitorta
Újabb nyers, vegán recepttel kedveskedünk nektek. Ezúttal is egy bűnmentes finomság következik.
olvass továbbÚjabb nyers, vegán recepttel kedveskedünk nektek. Ezúttal is egy bűnmentes finomság következik.
olvass továbbA decemberi céges bulik, a karácsonyi habzsi-dőzsi és a szilveszteri ereszdelahajamat sajnos könnyen kimeríthetik a szervezetünket. Bármi is legyen az újévi fogadalmunk, januárban mindenkienk szüksége van egy kis méregtelenítésre, hogy ellenállóbbá váljon a szélsőséges munkahelyi és az időjárási körülményekkel szemben. Ha pedig megfogadtad, hogy életmódváltásba kezdesz, tekintsd ezeket az energetizáló ételeket az új út kezdetének, melyekkel a fogyókúrád is sokkal eredményesebb lesz.
olvass továbbRohanó világunkban sokan kihagyják az ébredés utáni étkezést, vagy éppen teljesen egészségtelen kajával tömik tele magukat. Pedig ha egészséges reggelivel indítod a napod, akkor azzal anyagcseréd megkapja azt a lendületet, amellyel könnyedebben beindulhat a zsírégetés is. A legjobb megoldás, ha nem rohansz bele a napba egy finom turmix nélkül!
olvass továbbAmennyiben házibulit terveztek szilveszterre, vagy csak szeretnétek otthon alapozni, mielőtt kimozdultok, egészen biztos, hogy a pezsgő nem fog kimaradni a repertoárból. Azonban, ha szeretnétek egy kicsit különlegesebb itallal előállni, akkor készüljetek pezsgő alapú koktélokkal. Szerencsére a legtöbb esetben az alapanyagokon kívül csak behűtött poharakra és bárkanálra lesz szükség. Reméljük, hogy kicsit sikerül ezzel feldobni az év utolsó buliját.
olvass továbbKiskorunk óta tudjuk, hogy szilveszterkor és újév napján lencsét kell enni, mert szerencsét hoz, gazdagságot, egészséget; szépek is leszünk tőle és még ráadásul nagyon-nagyon finom is. De ki mondta, hogy a lencse csak leves és főzelék lehet? Ha még nem tudod mivel lepd meg újévkor barátaidat, szeretteidet, próbáld ki ezt az egyszerű, gyors, pikáns és szemet gyönyörködtető lencsesaláta receptet.
olvass továbbGyors desszertként, mi most ismét a klasszikus, megunhatatlan almás sütire gondoltunk, ezúttal egy kicsit másképp elkészítve.
olvass továbbA sütemények divatja is változik. Régen senki nem eresztette volna el a jó kis tömény csokitortát, a Dobost, meg a Rákóczi-túróst, a franciakrémesről nem is beszélve. Persze ezeket ma is imádjuk, de azért a modern kor divatja mindenkihez elért.
olvass továbbBelvárosi lüktetés 2016 utolsó hetében!
olvass továbbMindannyiunknak megvannak a bevált édességeink, amiket minden évben elkészítünk a téli ünnepre, arra az esetre, ha idén újítani szeretnétek, hoztunk nektek egy inspiráló képgalériát. Ha hatalmas változásokat nem is, kedvet biztosan hoznak a készülődéshez!
olvass továbbHa nem vagy egy konyhatündér, vagy kevés időd van a karácsonyi édesség elkészítésére, mi megtaláltuk a legcukibb megoldást. A rénszarvas muffin nemcsak finom, kreatív és szemet gyönyörködtető meglepetés a karácsonyi asztalon, de az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető nassolnivaló, amit kezdőknek is bátran ajánlunk.
olvass továbbA forralt bor a tél és a karácsonyi vásárok kötelező kelléke. Ha otthon is szívesen elszürcsölgetnéd a képzeletbeli kandallód mellett, és a szupermarketekben kapható forralt bor fűszerkeverék nem elégíti ki az igényeidet, alább olvashatsz egy egyszerű, de nagyszerű receptet.
olvass továbbA mézeskalács a kihagyhatatlan karácsonyi sütemény, amit általában mindenki szeret megenni, szagolgatni, de még sütni is. Egyrészt, mert a csodálatos fahéjas-szegfűszeges illat az egész otthonunkat betölti, másrészt pedig kiélhetjük a kreativitásunkat. A mézeskalácsokat díszíthetjük sütipecséttel, vagy egyszerűen csak a pohár aljával, tojásfehérjéből és porcukorból készült írókával, ételfestékkel, marcipánnal, csokival vagy színes cukorkákkal. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, azonban mi összegyűjtöttünk 25 gyönyörű és édes díszítési ötletet, ha valaki éppen inspiráció híján lenne.
olvass továbbSüssünk, süssünk valamit! Mert néha kell. Akár csak úgy vasárnap délutáni nasinak, akár tízórainak, vagy uzsonnának. Vagy csak úgy. Na akkor tessék! Itt van a világ legegyszerűbb összedobálós sütije. Mert persze vannak napok, amikor szívesen készítünk linzertésztát, meg sütünk bonyolultabb dolgokat, de néha nagyon jó csak úgy gyorsan összedobni valamit, amikor jön a csillapíthatatlan édességigény. S hogy ne legyen azért annyira egészségtelen a dolog, a gyorsaságon kívül az egészségre is ügyelni lehet ennél a receptnél.
olvass továbbA Sport szelet vitathatatlanul sokak egyik kedvenc csokija, azonban azt megígérhetem, hogy a sütemény verzióját még azok is imádni fogják, akik esetleg az eredeti verzióért nincsenek oda. Így karácsonyhoz közeledve nem feltétlenül kell új receptekkel kísérleteznünk, ugyanis az is egy nagyon jó megoldás lehet, ha egy egészen hétköznapi desszertet ünnepi formába öntünk.
olvass továbbNem, egyáltalán nem szokatlan ajándék egy üveg minőségi italt adni kifinomult ízléssel rendelkező ismerőseinknek. Az egyetlen buktató az lehet, ha nem az ízlésének megfelelő irányból választunk. Ennek elkerülésére jó,ha kicsit kutakodunk előtte, de most mi is ajánlunk például egy igen remek bort.
olvass továbbTáplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.
olvass továbbAzoknak, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak; vagy csak szimplán nem a konyha ördögei - én megértelek -, következzenek a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető sütemények.
olvass továbbZöldborsóleves, zöldborsófőzelék, párolt zöldborsó, nagyjából ezeket az ételeket fogyasztjuk leggyakrabban a zöldborsóból. Pedig finom krém, pástétom is készíthető belőle, kiváló vendégkínáló is egyben. A mentától kap egy üde, friss, zsenge ízt, de a chilli tüzessé teszi és illik a téli ételekhez.
olvass továbbA mandulaliszt azon kívül, hogy rendkívül egészséges, friss, egyedi ízt kölcsönöz a belőle készült ételeknek. Megosztunk veletek négy receptet, mely mandulalisztből készül és a Mi kedvenceink. Aki próbálta már, az tudja, hogy miért imádjuk ezt az alapanyagot, aki még nem, annak ideje kísérleteznie!
olvass továbbTeát ajándékozni mindig biztos siker: nincs is annál jobb,mint egy finom meleg teával a kézben bekuckózni a hideg téli estéken. Most ráadásul egy igen különleges rooibos teát ajándékozhatunk.
olvass tovább