STYLELIFE / Gasztronómia


Éltető fűszerek

  • 2016. január 31.

A fűszereknek bódító illatuk van és fokozva az ízélményeket, a főztödet is megbolondíthatod velük. De arra talán nem is gondolsz, hogy közöttük jó néhány kiváló antioxidáns, koleszterincsökkentő ás anyagcsere növelő hatással bír. Összegyűjtöttük azt a 7 fűszert, amit érdemes a konyhaszekrény legkönnyebben hozzáférhető polcán tartanod.

olvass tovább

Indiai ízélmények

  • 2016. január 30.

Ha szereted az indiai konyhát, azért, ha még nem próbáltad, akkor azért kell mindenképpen kipróbálnod az alábbi ételeket. Az indiaiak szeretnek változatos fűszerezésű és állagú ételeket készíteni, ezeket az ínycsiklandozó falatokat pedig kár lenne kihagynod. Ha igazán bátor vagy, te magad is nekiveselkedhetsz otthon, ha ennél kényelmesebb vagy, akkor irány felfedezni a város legjobb indiai éttermét! Aztán mi is kérjük a tippeket, hogy mit hol érdemes megkóstolni!

olvass tovább

Anyu süt: tökéletes túrófánk

  • 2016. január 29.

Vagy legalábbis szerintünk tökéletes. Arra mindenképpen, hogy gyorsan valami finomságot varázsoljunk az asztalra, akár a családnak, csak úgy kényeztetésképpen, akár a hirtelen betoppanó vendégeknek. Túró és tojás gyakran akad otthon, ezért ez egy kézenfekvő dolog, ráadásul nagyon jó!

olvass tovább

Anyu főz: sült, töltött paradicsom

  • 2016. január 27.

Vannak olyan ételek, amelyek egészen egyszerűen mosolyra fakasztják az embert. Szerintünk a paradicsom éppen ilyen. Hiszen a mosolygós piros zöldség (mely sokak szerint legalább ennyire gyümölcs is) – nem csupán becsempészi a nyári napsütést az asztalunkra, hanem nagyon egészséges is. Persze ma már egész évben kaphatóak a paradicsom legkülönbözőbb fajtái, az igazi szabadtéri paradicsomnak semmi mással nem összehasonlítható az íze és zamata.

olvass tovább

Party fasírtgolyók

  • 2016. január 24.

Nem szükséges nehéz falatokkal terhelnünk szervezetünket, a megszokott ízeket egészséges alapanyagokból is előállíthatjuk. Ilyen ez a pelyhekből, magvakból, fűszerekből készített roppanós fasírtgolyó, amely bármelyik svédasztalon, vagy hidegtálon megállja a helyét. Hétköznapokon fogyaszthatjuk köretekkel, salátákkal egyaránt.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a savanyú káposztát

  • 2016. január 23.

A savanyú káposzta a téli táplálkozás egyik fontos alapanyaga. Fehér fejes káposztából készül só hozzáadásával, tejsavas erjedéssel. Tápanyagokban gazdag, sokféle vitamin és ásványi anyag-tartalma nagymértékben hozzájárul szervezetünk egészséges működéséhez. Összegyűjtöttünk pár hasznos információt, hogy miért is érdemes rendszeresen fogyasztanunk.

olvass tovább

8 fogyasztó étel

  • 2016. január 22.

A diéták, fogyókúrák legnehezebb része, az apró csipegetések, nassolások elhagyása. Vannak azonban olyan ételek, melyek állítólag negatív kalóriatartalmúak, ugyanis olyan folyamatokat indítanak be a szervezetben, melyek több kalóriát égetnek, mint amennyit fogyasztásukkal beviszünk, és magas víztartalmuknak köszönhetően gyakorlatilag kalóriamentesek. Legközelebb, ha rád tör az éhség, ezekből az életekből válogass!

olvass tovább