STYLELIFE / Gasztronómia


Ünnepi koktélok

  • 2015. december 25.

Ha az ünnepek folyamán megszomjaznátok, hoztunk nektek négy karácsonyi koktélreceptet, melyek szebbnél finomabbak és finomabbnál szebbek. Vagy fordítva? A lényeg, hogy garantált a jókedv és kacagás a szürcsölésük közben (de utána mindenképp)!

olvass tovább

Anyu főz: halászlé, ne féljünk tőle

  • 2015. december 21.

Vannak olyan ételek, amelyeknek elkészítésétől nagyon sokan tartanak, mondván, hogy az nagyon bonyolult. Ilyen a halászlé is, amely a legtöbb családban legfeljebb karácsonykor kerül az asztalra, pedig akár az év bármelyik szakában fogyaszthatnánk.

olvass tovább

A legviccesebb tortakatasztrófák

  • 2015. december 15.

Annak idején, a hatodik szülinapomra egy gyönyörű Barbie baba tortát kaptam, aminek a ruha része volt ehető, közepén meg egy igazi Barbie állt. Elmondani sem tudom, mennyire örültem neki, de lefogadom, ha a Barbie helyett bármilyen más Disney hercegnős sütit kapok, ugyanolyan fülsüketítően üvöltöttem volna örömömben. Kivéve, ha anyukám próbálta volna megsütni... Bocsi Anya, de valljuk be, pont úgy sikerült volna, mint ezek a torták. Megnéztem volna a kis szülinaposok arcát, amikor ezekkel a csodákkal köszöntötték fel őket!

olvass tovább

Mai mosoly: karácsonyi rugelach

  • 2015. december 13.

A rugelach a legkarácsonyibb süti amit valaha kóstoltam, egy barátnőmnél ettem először és annyira megízlett, hogy gondoltam megpróbálom elkészíteni én is. Azért annyira karácsonyi (nekem), mert fahéj, dió és finom bogyós gyümölcsök, vagy baracklekvár van benne, és amikor készül már akkor téli meseillat költözik a konyhába.

olvass tovább

Téli diós-körtés ropogós

  • 2015. december 12.

Ez a téli finomság nem csak isteni, de még egészséges is. Hat tálkányi készül az alábbi receptből, melyet két fő könnyedén elfogyaszt. Csak azért nem érdemes tovább növelni az adagokat, mert kifulladásig lehetne enni, annyira jó.

olvass tovább

Sütivel is készülhetünk a télre!

  • 2015. december 05.

Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!

olvass tovább

Egy csipet Itália a város szívében

  • 2015. november 24.

Budapest egyik legkedveltebb találkozóhelyére, az Oktogonra igazi olasz hangulat érkezik, hiszen mától itt lehet megkóstolni a BELLOZZO szívvel-lélekkel készített itáliai ízeit. A street food kultúrára építő étterem Olaszországból érkező hozzávalókból dolgozik, amelyeket frissen dolgoz fel látványkonyhájában.

olvass tovább

Budapesti őszi esték a Fat Mo’s-ban!

  • 2015. november 19.

Ha a Ferenciek terétől a Kálvin felé vesszük az irányt, vagy éppen a Váci utcán sétálunk és a Nyáry Pál felé vesszük az irányt, immáron több mint huszonegy éve hívogat a legendás zugivó!

olvass tovább

Az év desszerteseménye cirkuszi hangulatban!

  • 2015. november 12.

Immár második alkalommal rendezik meg a hazai cukrászatok és sütemény manufaktúrák kétnapos seregszemléjét a II. Sütemény és Tortafesztivált. A tavalyi hétvégén közel hétezren látogattak ki a fesztiválra, ahol 40 meghívott cukrász remekeit kóstolhatta meg a közönség. Idén a Millenáris D épülete ad otthont november 21-22-én a II. Sütemény és Tortafesztiválnak, ami kiállítás és vásár is egyben.

olvass tovább