STYLELIFE / Gasztronómia


Szörényi Örs konyhája: aranydurbincs

  • 2014. december 09.

Egy pénteki koncertről hazafelé tartva meséltem a zenész barátaimnak, hogy másnap kimegyek a piacra és veszek egy szép, frissen vágott csirkét. Megfőzöm a farhátat levesnek és kirántom a szárnyát, combját, mellét úgy, ahogy gyerekkoromban a nagymamám készítette Szegeden. Másnap későn keltünk, megreggeliztünk, játszottunk a gyerekekkel. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy túl késő van már a piacozáshoz. Elmentem tehát az egyik áruházba, abban a reményben, hogy találok valami friss főzni valót. Ott rá is találtam négy, szép aranydurbincsra. Rögtön változott a terv!

olvass tovább

A tönkölybúza jótékony hatásai - Recepttel

  • 2014. november 29.

Sokan állnak se veled-se nélküled kapcsolatban a tönkölybúzával. A rágósnak látszó, nagy búzaszemek elsőre nem is tűnnek igazán salátába való ínyencségnek. Pedig mennyivel egészségesebb és finomabb, mint elsőre gondolnánk! Meg egyébként is: karácsony előtt nem árt kicsit vigyázni a vonalainkra.

olvass tovább

A tökéletes köret

  • 2014. november 27.

Bár nálunk nem szerepel az ünnepek között a hálaadás, íncsiklandozó sült húsokat mi magyarok is szívesen fogyasztunk az őszi és téli időszakban. Az unalmas köretek helyett azonban most egy igazi különlegességet ajánlunk nektek a rizs és a krumpli helyett.

olvass tovább

Sült túrótorta

  • 2014. november 24.

Egyszerű és nagyszerű. A sajttorták után, amiket nyersen is el lehet készíteni, most túrótortát szerettem volna készíteni. Abból viszont nem kedvelem a sütés nélküli darabokat, hiába lehet vele időt és energiát spórolni. Sokkal jobban összeérnek az ízek, ha alacsony lángon, viszonylag sok időt tölt el a torta a sütőben, amikor a teteje szilárdra, a belseje viszont remegősen lágyra készül.

olvass tovább

Mennyei burger recept

  • 2014. november 20.

Bár a grillszezon már véget ért, de egyrészt nosztalgikus élmény a meleg nyári sütögetős estékre gondolni, másrészt olyan ínycsiklandozó ez a hamburger recept, hogy muszáj megosztanunk veletek. Talán mindenki kedvet kap, hogy akár lakáson belül grill party-t szervezzen.

olvass tovább

8 táplálkozási mítosz

  • 2014. november 15.

A túlzott cukorfogyasztás hiperaktívvá teszi a kölyköket? A kiadós pulykasült elfogyasztása elálmosít? Most lerántjuk a leplet a leggyakoribb ételekkel kapcsolatos mítoszokról.

olvass tovább

Csicseriborsó krém

  • 2014. november 02.

A csicseriborsó nagyon ideális növényi fehérjeforrás, tartalmazza a szükséges esszenciális aminosavakat a szervezet számára. Fogyaszthatjuk pástétomként, de készíthetünk belőle akár főételeket is.

olvass tovább

Bolognai lasagne

  • 2014. október 28.

A lasagne is csak egy rakott tészta, nincs benne semmi ördögi. Talán egy fokkal több macera van vele az átlagosnál a besamelmártás miatt, de ez is csak gyakorlás kérdése. A húsos ragu pontosan úgy készül, mintha egy ízes bolognai tésztára készítenénk, így arra biztosan mindenkinek meg van a saját, jól bevált verziója. Azért leírom én is a saját receptem.

olvass tovább

Csokis-vaníliás profiterol

  • 2014. október 24.

Még Rómában ettem először profiterolt, ami első osztályú volt. Nem hiszem, hogy teljesen reprodukálható az élmény otthon, már csak a Colosseum hiánya miatt is, de aki egy kis olasz hangulatra vágyik, az nyugodtan álljon neki. Ennek az édességnek az alapja az égetett tészta, amit mi leggyakrabban képviselőfánk formájában fogyasztunk. A profiterol töltése, az íz és a mennyiségek kiválasztása már teljesen szubjektív. Van, aki teljesen beborítja öntettel, van, aki csak épphogy leönti, van, aki főzőtt csokikrémet készít, és van, aki fagyival tölti meg. Bármelyik variáció kiváló.

olvass tovább