STYLELIFE / Gasztronómia


Bazsalikomos töltött paradicsom tzatzikivel

  • 2014. július 17.

Mostanában rákaptam a könnyű, nyári ételek elkészítésére, mert nemcsak a gyomromat kímélik ezek a menük, de időm is sokkal több marad másra. Ez a töltött paradicsom tipikusan vegetáriánus ételként is értelmezhető, ha nem rak az ember szalonnát a töltelékbe. Én most raktam, és bevallom, nagyon jól esett.

olvass tovább

Mi szem-szájnak ingere

  • 2014. július 15.

Vagyis nemcsak szép, finom is ez a málnás csokimousse torta. Csupa kiváló alapanyag van benne: vajas piskóta lapok, rengeteg gyümölcs és persze sok-sok csoki. Nem lepek meg senkit vele, ha elárulom: születésnapra készült ez az édesség, méghozzá három komoly férfiember ünneplésére.

olvass tovább

Citromfűszörp

  • 2014. július 14.

Íme egy igazán nyárias frissítő a meleg napokra! Ismerjétek meg a citromfűszörp készítésének titkait!

olvass tovább

Könnyű nyári ebéd: meleg zöldbab saláta

  • 2014. július 10.

Nekem személy szerint az is sok fejtörést okozott régebben, hogy a saláta műfaját megszeressem, nemhogy másnak ajánlgassam. De rájöttem, hogy a változatosság tényleg gyönyörködtet, úgyhogy nem kell mindig jégsalátát enni ezersziget öntettel. Ez a mostani fogás önmagában is kellemes, de felszolgálható húsok mellé is. És pont amiatt, hogy nem hideg, sokkal jobban laktatja az embert.

olvass tovább

Tarte tatin barackkal

  • 2014. július 08.

Tarte tatin, azaz fordított torta - ez most barackos, de rendszerint almával szoktam készíteni. Francia, és talán ez a kedvencem a gallok édességei közül. Az enyhén sós, omlós-vajas tészta és a karamellizált gyümölcsök együttese verhetetlen íz-élmény, és látványnak sem utolsó.

olvass tovább

Grillezett camambert mézes mandulával

  • 2014. július 03.

Ez a mostani cikk nem is igazán recept, sokkal inkább egy jó tipp egy könnyed nyári ebédhez, amikor senki sem akar órákat eltölteni a konyhában ácsorogva, de a zacskós leves ki van zárva egyértelműen. Csupa friss dolog van benne, és aki olvasta a hétfői cikket a házi meggylekvárról, érteni fogja hogyan is született meg ennek a menünek a gondolata.

olvass tovább

Bajnokok reggelije

  • 2014. június 30.

Elkezdődött nálam a befőzési láz, és ez azzal jár, hogy két napig vödrökkel a kezemben addig járom a kertet, amíg az utolsó szem gyümölcsöt is sikerül levadászni. Most a meggyfán volt a sor. Ez az első nyár, amikor időben le tudtunk jutni a balatoni házba, már ami a gyümölcs érettségét illeti. Volt amikor még olyan savanyú volt az ittlétünkkor, hogy édesebb volt citromba harapni, máskor már mind lehullott vagy a seregélyek martalékává lett. Most akadt termés bőven, és abból mind vörösboros meggylekvár lett. Mellé pedig házi foszlós briós készült.

olvass tovább

Evidens - a valóra vált álom

  • 2014. június 29.

A művész barátnőm invitált ide egy baráti-családi vacsorára, és a kedves barátnőm köztudottan nagy hedonista hírében áll, nem mellesleg borlovag is. Meg kell, mondjam, manapság egyre ritkábban fordulok meg olyan étteremben, ahol az első szembetűnő dolog az a kifogástalanul kedves és precíz kiszolgálás.

olvass tovább

Mindent bele pizza

  • 2014. június 26.

A gyorsétterem otthon harmadik része következik, a hamburger és a tortilla után ideje volt elővenni a legalapabb rendelős ételt: a pizzát. Nincs még egy ennyire népszerű és egyszerű fogás, én az elmúlt két hétben azt hiszem minden második nap elkészítettem. A feltétet mindenki úgy variálhatja, ahogy neki tetszik, lehet húsos vagy zöldséges verzió, és nem csak buliban, de egy kettesben eltöltött vacsorán is megállja a helyét.

olvass tovább